Un francolí a ÍtacaEls Francolins i la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona, presentem el CD ‘Un Francolí a Ítaca’ fruit de la col·laboració entre les dues formacions, que suposa un apropament del repertori d’Els Francolins a la música de cobla.


Els Francolins: 7 flabiolaires –flabiol i tamborí-.

Cobla: 11 músics i bateria-.


Després de més de deu anys de poca activitat, Els Francolins presenten aquesta proposta amb la Cobla Sant Jordi, representa tot un repte per a la banda de flabiols i pretén mostrar l’interès per la música de flabiol i les possibilitats expressives d’aquesta formació.


Aquest tercer CD d’Els Francolins, és un pas endavant en l’ampli repertori de la banda, el qual inclou música tradicional, música de banda, música moderna, temes de pel·lícula i peces originals.


El gruix del repertori que presentem són músiques originals d’en Joan Moliner que ha dirigit la banda d’Els Francolins des del seu començament l’any 1998.


Us oferim un concert on la banda de flabiols s’integra a la cobla i passa a formar-ne una secció més, ampliant-ne la instrumentació i donant-li el seu color característic.


Les músiques formen part del repertori habitual d’Els Francolins, incloent-hi unes quantes peces noves, tot plegat amb una aproximació a la música simfònica pel que fa a la composició i desenvolupament dels temes però partint de la base de la música tradicional com a pilar estructural de la banda.


Els FrancolinsDirecció i arranjaments: Joan Moliner

Flabiols: Cristina Boixadera, Iris Gayete , Sergi Gonzàlez, Marc Riera, Pau Plana, Quim Boix i Joan Moliner.


La banda de flabiols “Els Francolins” es va formar el 1998 a Tarragona per a acompanyar la comparsa de carnaval del mateix nom. Pel carnaval d’aquest mateix any es crea a Tarragona la comparsa de carnaval anomenada “Els Francolins” amb la idea de reproduir l’aspecte d’uns moixons que habitaven per la vora del riu Francolí i que van acabar extingint-se.


Per a fer l’acompanyament d’aquesta comparsa ens van demanar que féssim una formació amplia de flabiols i que hi féssim unes músiques pròpies. En seguida ens vam adonar de les possibilitats de la formació, sobretot l’any següent amb la incorporació d’una secció de metall.


L’any 2000 la banda va decidir donar un pas endavant i, convençuts de les possibilitats del conjunt i encoratjats pels resultats obtinguts durant aquest temps, buscar altres ocasions per a produir-se.CD publicats


"Flabiol pels descosits", Discmedi 2002


En aquest CD fem una mostra del que és el primer repertori dels Francolins, unes músiques que s’interpreten bàsicament en cercavila.

Música tradicional i popular, repertori de banda, peces originals

https://soundcloud.com/joan-moliner-1/galop-dels-moixons


"Els Francolins al Tropicana", Discmedi 2004


Es tracta d’una aproximació a la música llatina partint de la base dels flabiols. Aquest repertori està pensat per a produir-se en concert i comptem amb percussió moderna i llatina.

Temes del repertori de la música llatina, música de cinema, peces originals,

Ciranda Curta  https://youtu.be/mgw7eYQtpAA


Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona


Fundada a Barcelona el 1983, té el títol de “Cobla Ciutat de Barcelona”, atorgat per l’Ajuntament d’aquesta ciutat, des del 1997, a més del Premi “Ciutat de Barcelona 2011”.


Actua habitualment en les manifestacions sardanistes més rellevants del País. Fou la formació titular del cicle de concerts “Cobla, Cor i Dansa” del Palau de la Música Catalana i de la “Temporada de Música per a Cobla” de l’Auditori de Barcelona. Ha actuat al Gran Teatre del Liceu i als principals auditoris de Catalunya, així com a Alemanya, Gran Bretanya, Itàlia, França i els Estats Units. Participa en els programes del Servei Educatiu del Palau de la Música Catalana amb l’espectacle Cobla 2.0. Des de la temporada 2013, Marcel Sabaté és el director titular. Ha actuat sota la batuta de noms tan prestigiosos com Josep Pons, Antoni Ros-Marbà, Salvador Mas, Edmon Colomer, Salvador Brotons i Joan Albert Amargós entre d’altres. Ha col·laborat amb el guitarrista flamenc  Niño Josele, el músic Pascal Comelade, el ballarí Cesc Gelabert, el DJ Raph Dumas, cantants com Roger Mas, Carme Canela o Névoa i solistes com Daniel Ligorio, Albert Guinovart, , Jordi Vilaprinyó, Lluís Vidal, Nabí Cabestany, Juan de la Rubia, Manel Camp i agrupacions com l’Orfeó Català, el Cor del Gran Teatre del Liceu, el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, la Coral Sant Jordi, el Cor Vivaldi, la Banda Municipal de Barcelona, o l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, entre d'altres. Més recentment co-protagonitza amb la Kulbik Dance Company i el DJ Mario, l’espectacle de dansa urbana “In Somni” amb qui ha inaugurat amb gran èxit la temporada de dansa  2015-2016 del Mercat de les Flors de Barcelona i la Fira Mediterrània de Manresa 2015. La seva discografia comprèn una setantena d’enregistraments. És artista en exclusiva del segell Discmedi.


www.coblasantjordi.cat


Joan Moliner

Composició i arranjaments


Estudis de música al Conservatori Superior de Música de Barcelona i a l’ESMUC. Ha format part de formacions diverses: acoblaments tradicionals, grups de ball i cobla de sardanes. Ha fet composicions i arranjaments per a cobla de sardanes, cobla de ministrers, banda, grup de grallers, banda de flabiols i altres formacions tradicionals. Ha estat vinculat a l’Aula de Música Tradicional i Popular des dels seus orígens l’any 1992. Actualment és professor de mandolina  a l’Escola de Música Tradicional “El Tecler” de Tarragona, i professor de guitarra i baix elèctric a l’Escola Municipal Mestre Montserrat de Vilanova.


Ha format part de la cobla Ciutat de Cornellà, Principal de Tarragona, Cobla Catalana dels Sons Essencials, i des del 2014 de la cobla Maricel. Es director de la banda de flabiols Els Francolins des de 1998.Espai web


http://joanmoliner.blogspot.com/
Repertori


 

Contractació:

Joan Moliner. 630 527 427 - jmoliner@tinet.org

Pep Moliner. 606 915 837 - promoció@coblasantjordi.cat